Recept voor Moksie Metie (gemengd vlees)


Kip in langwerpige stukken snijden van bijv. 20x4cm, de gekozen marinade aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren. Leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het daarna in de oven op 175-200 graden gaar; het vlees kan ook worden gegrild of geroosterd. Snijd het vlees in reepjes. Marinadetip: in Suriname zet men het vlees é én dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart. Masoesa-Alesie, Tjauw-Min, Spaghetti.


of
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)
of
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
250 gram kipfilet
boter

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: In plaats van kipfilet kan ook ander vlees worden gebruikt o.a. Masterbeef, rundvlees, karbonade, varkenslapjes, nasi- en bamivlees, kalkoenfilet, drumsticks, sparerib. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links