Recept voor Moksie Alesie met Tajerblad


Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. de tajerblad schoonmaken door de bladeren van de stelen te verwijderen en het daarna te wassen, vervolgens de bladeren fijnsnijden. De gedroogde garnalen wassen en in ruim water 10 minuten weken. De gerookte vis van vellen en graten ontdoen, in stukjes verdelen en 10 minuten in ruim water weken. Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de gerookte vis, ham, tomaten en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix). De rijst en de tajerblad hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.


500 gram Kotomisi Rijst
150 gram Masterbeef
0,75 liter water
50 gram ham
2 kleine tomaten
150 gram margarine
250 gram gerookte vis
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
250 gram tajerblad
50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
In Suriname wordt moksie alesie, gemengde rijst, op verschillende manieren bereid deze moksie alesie dankt haar smaak aan de combinatie van rijst met Masterbeef en gedroogde garnalen, waaraan vervolgens bladgroente wordt toegevoegd. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links