Recept voor Moksie Alesie met Gele Erwten


Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen en in ruim water 10 minuten weken. De ham wassen, ontzouten en in stukjes snijden. De gele split erwten één nacht tevoren in ruim water weken. Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de ham, de tomaten en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water, de winterwortels(fijngesneden) en de doperwten hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix). De rijst, de cocosmelk en de gele split erwten hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.


500 gram Kotomisi Rijst
125 gram Masterbeef
2 winterwortels
0,75 liter water
100 gram ham
2 kleine tomaten
150 gram margarine
125 gram gele split erwten
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen
250ml
Kotomisi Cocosmelk
150 gram doperwten

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links