Recept voor Moksie Alesie (gemengd rijstgerecht)


Moksie Alesie (de rijst): Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog. Eieren met de ajinomoto in 3 eetlepels hete olie roerend fijn bakken en afscheppen. 9 eetlepels olie verhitten en de ui, knoflook en de peper hierin lichtbruin fruiten, de Mexico-Mix toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de gebraden kipfilet ( in stukjes gesneden van 2x1 cm) en de eieren de laatste minuut toevoegen en het geheel goed omscheppen. Zout naar smaak toevoegen. Moksie Metie (het vlees): Kipfilet in lange stukken snijden van bijv. 20x4 cm; 5 volle eetlepels Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes. Marinadetip: in Suriname wordt het vlees é én dag tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart. Saté saus, Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes met Aardappelsticks, Losie Foroe, Zuurgoed, Gebakken Banaan.


3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
3 theelepels Exotimex Knoflook
2 theelepels Aji-No-Moto
1 potje
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
75 gram gebraden kipfilet in dunne plakjes voorgesneden
200 gram groentemix
1 ui
3 eieren
olie
zout
250 gram kipfilet

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet ook eens ander vlees o.a. Masterbeef, karbonade, varkenslapjes, drumsticks, spareribs of een combinatie hiervan ook kan groentemix van eigen voorkeur worden gebruikt. Moksie Metie is ook heerlijk als het bereid wordt door braden, grillen, roosteren, gourmetten, barbecuen en fonduen. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links