Recept voor Moksie Alesi met Bakkeljauw en Cocosmelk


Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. De ui snipperen en in de olie lichtbruin bakken. De bakkeljauw erbij doen met 0,75 liter water en het geheel laten koken tot de bakkeljauw zacht is geworden. De cocosmelk erbij doen, het kooknat afproeven en eventueel op smaak brengen met de bouillonblokjes. De gewassen rijst toevoegen, bestrooien met zwarte peper en omscheppen. Naar behoefte iets water toevoegen en de hele peper er bovenop leggen. Zodra alles kookt, het geheel onder zacht vuur, onder af en toe omscheppen, in circa 45 minuten gaar koken.


500 gram Kotomisi Rijst
250 gram Faja Lobi Bakkeljauw
250 ml
Kotomisi Cocosmelk
0,75 liter water
1 eetlepel olie
1 ui
zwarte peper
1 halve rijpe verse peper
bouillonblokjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links