Recept voor Mini-chocolade cakejes


Smelt de boter en chocolade in een kom boven een pan met heet water en roer goed. Klop de eieren, eidooiers en suiker met een mixer tot een dik, romig mengsel. Roer het eimengsel door het chocolademengsel en spatel er het maïsgriesmeel en de bloem door. Vet 6 vormpjes van circa 1½ dl inhoud in met boter en bestrooi ze licht met cacaopoeder. Klop de losse cacao uit de vormpjes en herhaal het invetten en met cacao bestrooien nog een keer. Schep het chocolademengsel in de vormpjes (vul ze net iets meer dan de helft). Bak de cakejes op het rooster 12-15 min. in het midden van de oven tot de buitenkant stevig is en de binnenkant zacht. Schakel de oven direct terug naar 180 graden als de cakejes erin gaan. Laat de cakejes uit de oven circa 1 min. staan en stort ze dan. Bestrooi ze dun met poedersuiker.


140 gram boter
140 gram pure chocolade, in stukken
3 eieren
3 eidooiers
75 gram fijne tafelsuiker
25 gram fijn maïsgriesmeel (polenta)
1 el bloem
cacaopoeder
poedersuiker

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Kleine cakejes met een verrassend effect: bij het opensnijden stroomt de heerlijke vulling naar buiten! Verwarm de oven voor op 230 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links