Recept voor Mexicaanse rijst met spekjes


recept Mexicaanse rijst met spekjes Snijd de ui in stukjes en bak hem glazig in de hete olie. Voeg de rijst toe. Laat de rijst onder voortdurend omscheppen even aanbakken. Maak ondertussen de vleesbouillon klaar. Giet vervolgens de bouillon erbij. Laat dit 25 minuten zachtjes sudderen (deksel op de pan). Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Als de rijst helemaal ingedikt is, roer je de (uitgelekte) mas, kidneybonen, paprika, doperwten en spekjes erdoor. Laat het gerecht nog even doorwarmen.


1 ui
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gram zilvervliesrijst
0,5 liter vleesbouillon (bijv. van een rundvleesbouillonblokje)
1 blikje mas
1 blikje doperwten
1 blikje kidneybonen
1 rode paprika
250 gram spekjes

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links