Recept voor Met tapenade gevulde lamsbout


Pel de knoflook. Was de peterselie. Hak de olijven, de knoflook, de peterselie en de kappertjes en pureer ze met de pesto in een keukenmachine fijn. Voeg, terwijl de keukenmachine zachtjes draait, in een dunne straal 1 dl olijfolie toe. Voeg de ansjovisfilets en het citroensap toe en draai het geheel tot een smeuïge massa. Snijd de lamsbout open, vul hem met de olijventapenade en bind hem dicht. Bestrijk de lamsbout met olijfolie en bestrooi hem met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan, braad de lamsbout op hoog vuur lichtbruin en laat hem afgedekt op laag vuur in ± 70 minuten gaar worden.


1 teentje knoflook
1 takje peterselie
80 gr groene olijven zonder pit
80 gr zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel groene pesto
2 dl olijfolie + olie voor het bestrijken
4 ansjovisfilets
1 eetlepel citroensap
1 lamsbout zonder bot van ±
700 gr
zout, peper

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links