Recept voor Mediterrane sperziebonen


Sperziebonen in ruim kokend water 10 minuten koken. Vervolgens koud afspoelen en laten uitlekken. Bak nu de knoflook ca. 5 minuten zachtjes in olie. Voeg de ham toe en bak deze ca. 5 min. mee. Roer de peterselie en de basilicum erdoor en bak dit al omscheppend ca. 2 min. mee. Voeg nu de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat de saus nog 5 min. koken. Schep de sperziebonen erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Bestrooien met rest van de basilicum.


900 gram sperziebonen
1 teentje knoflook
olijfolie
3 plakken rauwe ham in blokjes
1 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte basilicum
1 blik tomatenblokjes
1 kruidenbouillontablet
zout
peper

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Lekker met krieltjes en een vers worstje.

    Home            Recepten           Zoeken             Links