Recept voor Mediterrane salade


recept Mediterrane salade Kook de sperziebonen beetgaar. Verdeel de salade over 5 mooie, grote borden. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in blokjes. Verdeel de komkommer en de plakjes tomaat over de borden. Verdeel de sperziebonen erover. Vouw de plakjes kipfilet en leg deze op de sperziebonen. Garneer met de partjes ei en kappertjes. Klop alle ingrediŽnten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de dressing vlak voor het serveren over de salade.


1 zak gemengde salade
1 komkommer
5 trostomaten
300 gram sperziebonen, beetgaar gekookt
200 gram kipfilet (vleeswaren)
5 eieren, hardgekookt en in partjes
5 eetlepels kappertjes
Voor de dressing:
1 kopje magere yoghurt
scheutje (kruiden)azijn
scheutje olijfolie
2 eetlepels magere yoghurtdressing
2 theelepels Provencaalse kruiden (gedroogd)

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Lekker met een afgebakken meergranen pistolet. Sonja

    Home            Recepten           Zoeken             Links