Recept voor Masoesa-Javaans (Javaans gele rijstgerecht)


Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna prei en paprika toevoegen en enkele minuten roerbakken. Vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), selderij en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.


3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook
1 theelepel tomatenpuree
1/2 stengel prei
1/2 rode paprika
7 eetlepels olie
zout
2 takken selderij
1/2 ui

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Serveer Masoesa-Javaans ook eens met Kip-Rollade. Masoesa-Alesi is een populair Surinaams gele rijstgerecht, dat haar smaak te danken heeft aan het gebruik van passievrucht door toevoeging van passievruchtextract en van een bijzondere combinatie van verschillende Surinaamse kruiden en specerijen, wordt een heerlijk gele rijstgerecht verkregen. Door de pluriformiteit van de Surinaamse samenleving, hebben de verschillende bevolkingsgroepen de Surinaamse keuken verrijkt met de ontwikkeling van hun eigen specifieke masoesa-alesie de Javanen geven masoesa-alesie een eigen specifiek karakter door dit gerecht te combineren met o.a. tahoe. Een gerecht om direct van te watertanden. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links