Recept voor Masoesa-Alesie Aur Baka Machrie (gele rijstgerecht met gebakken vis)


Masoesa-Alesie: 7 eetlepels olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), groentemix, pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Baka Machrie: Kip Masala (marinade) aan de tilapia filet toevoegen tot het ondergedompeld is en 1 uur laten marineren; bak het daarna in de olie aan weerszijden gedurende 5 minuten.


3 kopjes
Kotomisi Rijst
3 theelepels Exotimex Knoflook
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
4 stuks
Tilapia Filet
2 stuks pimentkorrels
zout
1 laurierblad
100 gram groentemix
1/2 ui
1 theelepel tomatenpuree
25 gram gedroogde garnalen
olie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen en varieer de tilapia filet eens met filet van andere vis o.a. kabbeljauw, red snapper, rode baars. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links