Recept voor Masoesa-Alesie (Surinaams gele rijstgerecht)


Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), kouseband (in stukjes gesneden), pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Zuurgoed, Gebakken Banaan.


Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
100 gram Kouseband
3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook
1/2 ui
7 eetlepels olie
1 theelepel tomatenpuree
zout
25 gram gedroogde garnalen
2 stuks pimentkorrels
1 laurierblad

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links