Recept voor Maleisisch rundvlees


Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Wrijf ui, knoflook, sambal, ketoembar, laos en gemberpoeder tot een brij of maal ze samen in de keukenmachine. Fruit de brij in wat olie even aan. Snijd de runderlappen in dobbelstenen. Doe deze bij het uimengsel en bak de stukken vlees aan alle kanten bruin. Giet een kopje water in de pan en laat het vlees op laag vuur in ongeveer twee uur gaar worden. Controleer af en toe of er niet te veel vocht verdampt en voeg zonodig nog wat water toe. Doe tenslotte de suiker en de santen bij het vlees en laat de santen onder goed roeren smelten. Laat nog even doorpruttellen.


600 gram malse runderlappen
2 tenen knoflook uit de knijper
1 theelepel sambal manis
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepellaospoeder
2 theelepels gemberpoeder of
1 eetlepel verse geraspte gemberwortel
1 Ui
stuk santen ter grootte van em walnoot
sap van 0,5 citroen
1 theelepel javaanse suiker of 2 theelepels bruine suiker

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links