Recept voor Maï zenakoek Sarnami


Het ei met de suiker en de vanille essence klutsen; voeg de vanille essence druppelsgewijs naar smaak toe. Vervolgens de roomboter toevoegen en het geheel roeren tot de suiker geheel is opgelost. De maïzena bij gedeelten aan het beslag toevoegen en doorroeren. De koekspuit met het beslag vullen en op een beboterde bakplaat in ronde vormen spuiten; de koekjes met suikermuisjes bestrooien en in de elektrische oven 15-20 minuten op 180 graden gaar bakken. TIP: Thans is ook de kant en klare Kotomisi Maïzenakoek verkrijgbaar.


Vanille
Tip Top Essence
1 ei
25 gram suikermuisjes
350 gram maï
zena
125 gram room boter
125 gram suiker

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Maï zenakoek is é é n van de vele Surinaamse lekkernijen, die door creativiteit van de Surinaamse huisvrouw is ontwikkeld in Suriname gebruikt men deze koek als lekkernij tussendoor. Door deze koek in een plastic bakje of een gesloten doos te bewaren, kan het vrij lang worden bewaard. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links