Recept voor Linzensoep


Breng in een soeppan de tomaten, 1/2 liter water en het bouillonblokje aan kook. Snijd intussen de chorizo in plakjes vervolgens in blokjes. Was de courgette en snijd ze in blokjes. Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag de chorizo ca. 4 minuten. Bak de courgetteblokjes ca. 3 minuten mee. Voeg de chorizo, courgette en linzen toe aan de soep en laat ze goed meeverwarmen. Knip ondertussen de peterselie fijn. Garneer de soep met peterselie. Serveer het stokbrood en kruidenboter erbij.


1 pak gezeefde tomaten (500 ml)
1 runderbouillonblokje
1 chorizoworst (250 gram)
1 kleine courgette
2 blikken gekookte linzen (400 gram)
1/2 zakje verse peterselie (30 gram)
1 stokbrood (bruin)
1 pakje kruidenboter (100 gram)

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links