Recept voor Lentesalade met ei en raapsteeltjes


Snij de hardgekookte eieren elk in 4 parten. Klop een dressing van de knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak. Schep de raapstelen, de in ringen gesneden ui, de in partjes gesneden tomaat, de in plakjes gesneden radijs, en de ansjovis door elkaar. Schenk de dressing erover. Garneer met de olijven en de partjes ei.


raapstelen 100 gram
eieren 2 stuk
knoflook 1 teentje
rode ui 1 stuk
olijfolie 6 eetlepel
ansjovisfilets 1 blikje
balsamico azijn 2 eetlepel
tomaten 4 stuks
franse mosterd 1 theelepel
zout en peper snufje
zwarte olijven 10 stuks
radijs 5 stuks

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
1 bosje raapstelen is ca. 100 gram Serveer met stokbrood en gezouten boter.

    Home            Recepten           Zoeken             Links