Recept voor Leidse hutspot 2


300 gr mager vers spek 2 varkenspootjes (hoefjes) 300 gr klapstuk 400 gr witte bonen 1 kg winterwortel 500 gr pastinaken* 500 gr uien zout, peper ">


De echte Leidse hutspot, zoals die bij Leidens ontzet in het verlaten Spaanse kamp werd gevonden, bevatte geen aardappelen, om de eenvoudige reden, dat er toen in Europa nog geen aardappelen werden gegeten.
In het volgende recept proberen we het originele Spaanse recept zoveel mogelijk te benaderen.

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
* Pastinaken zijn een soort witte penen. In Nederland worden Zet de bonen een nacht van tevoren in de week en laat ze in het weekwater bijna gaar koken met het spek, de varkenspootjes en het klapstuk. Zorg dat er niet al te veel water meer op staat.
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links