Recept voor Lasagne met courgette en mozzarella


recept Lasagne met courgette en mozzarella Snijd de tomaten, champignons en mozzarella in plakken. Snijd de courgette in blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in ca. 5 min. rul. Schep de ui, courgette en champignons door het gehakt en fruit deze ca. 3 min. mee. Voeg de Italiaanse sausmix (uit pak), 400 ml melk en 350 ml water al roerende toe aan het gehakt. Laat de gehaktsaus 2-3 min. zacht doorkoken en breng hem op smaak met zout en peper. Roer in een kom 200 ml melk met de bechamelsausmix (uit pak) door elkaar. Verdeel de gehaktsaus en lasagnebladen om en om in laagjes in de ovenschaal. Begin en eindig met een laagje gehaktsaus. Verdeel de bechamelsaus over de lasagne en leg er plakken tomaat en mozzarella op. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.


3 tomaten
125 gram champignons
1 bol mozzarella (125 g)
courgette
1 ui
1 el olijfolie
400 gram rundergehakt
1 pak kant-en-klaar voor Italiaanse lasagne
600 ml melk
Extra nodig: een ingevette ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200C. Serveer de lasagne met een groene salade.

    Home            Recepten           Zoeken             Links