Recept voor Lamsvleesstoofpot


Verhit 2 eetlepels olie en bak het vlees hierin rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak het spek in het achtergebleven braadvet in 10 minuten bruin. Roer de uitjes, wortel, bleekselderij en knoflook erdoor en bak ze 10 minuten mee. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en bak die al roerend 3 minuten. Verwarm de wijn in een steelpan, schenk hem over het vlees en roer alles goed door. Schenk er eventueel wat bouillon bij; het vlees moet net onder staan. Voeg het bouquet garni, zout en peper toe en laat het vlees afgedekt op zacht vuur (of in een oven van 160°C) 2 uur stoven. Bak de champignons 20 minuten voor het einde van de stooftijd op hoog vuur 5 minuten in 1 eetlepel olie. Schep de champignons en de tomaatjes bij het vlees en stoof ze 15 minuten mee. Breng het gerecht met zout en peper op smaak. manié. Serveer met kleine gekookte aardappelen. ">


3 eetlepels olie
800 gr-1 kg lamsvlees in dobbelstenen van 4 x 4 cm
150 gr mager ontbijtspek in reepjes
25 kleine uitjes
1 kleine winterwortel in plakjes
2 stengels bleekselderij in plakjes
2 geperste teentjes knoflook
2 eetlepels bloem
1 fles rode wijn, bijvoorbeeld Rousillon
2 dl vleesbouillon van tablet
1 bouquet garni van 2 takjes tijm, 3 peterseliestelen en 1 blaadje laurier
2 stengels bleekselderij
2 kruidnagels
zout, peper
200 gr champignons in vieren
200 gr kerstomaatjes

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Bind de saus eventueel met een klontje beurre Beurre manié
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links