Recept voor Lamsragoû t met abrikozen


Pel de sjalotjes en haal ze voorzichtig in 2 stukken uit elkaar. Snipper de teentjes knoflook fijn. Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees in gedeelten aan alle kanten snel bruin. Voeg al het vlees bij elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Schep de sjalotjes en de knoflook erdoor en roerbak nog 3 minuten. Haal het vleesmengsel uit de pan. Doe in de pan de gepelde tomaten met het vocht en de bouillon en verwarm dit even. Schep het vleesmengsel er dan door en laat het met het deksel op de pan in ± 25 minuten zachtjes pruttelen of zo lang tot het vlees heel zacht van structuur is geworden. Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd de bosuitjes en het groen in smalle schuine plakjes. Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pitten en snijd elke helft in 3 stukjes. Voeg na 25 minuten de abrikozen en de bosuitjes met het groen aan het vlees toe. Breng de ragoût op smaak met zout en peper. Schep de peterselie en de bladselderij erdoor. Serveer bij deze lamsragoût een geurige jasmijn- of basmatirijst. Neem voor 4 personen 250-300 gr rijst en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.


10 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4-6 eetlepels (zonnebloem)olie
500-750 gr lamspoelet
zout, peper
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
1/4 liter kruidenbouillon
3-4 bosuitjes
500 gr verse abrikozen
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
4 eetlepels fijngeknipte bladselderij

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links