Recept voor Lamspilav


Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees snel dicht. Zet het vuur dan wat lager, voeg de ui en de knoflook toe en schep om. Voeg de rijst toe en bak die ± 1 minuut mee. Voeg de abrikozen, de rozijnen en 9 dl water toe en schep om. Voeg de majoraan en de bouillontabletten toe en schep weer om. Doe het geheel over in ovenschaal en zet die afgedekt 30 minuten in de oven. Schep er 5 minuten voor het einde van de oventijd de noten door.


450 gr lamsbout in dobbelstenen
1 grote gesnipperde ui
1 teentje knoflook uit de knijper
200 gr gewelde abrikozen in kwarten
350 gr basmatirijst
1 eetlepel sultana rozijnen
1 mespunt gedroogde majoraan
2 verkruimelde runderbouillontabletten
45 gr grofgehakte walnoten
2 eetlepels gepelde pistachenoten

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links