Recept voor Lamskoteletten met spinaziegratin


Spinazie-gratin: laat de spinazie ontdooien.Meng het ei, crème fraîche en de helft van de kaas door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in met olie. Leg laag voor laag de aardappelschijfjes en het spinaziemengsel in de ovenschaal. Eindig met het spinaziemengsel. Bestrooi de spinazieschotel met de rest van de kaas. Laat de spinazie-gratin midden in de oven in ca. 35 minuten gaar worden. Lamskoteletten: pers ondertussen de knoflook uit boven 2 eetlepels olijfolie. Hak de munt fijn en voeg hem toe aan het knoflookolie-mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf de lamskoteletten in met het oliemengsel. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de lamskoteletten aan beide kanten in ca. 3 minuten. Tot slot serveer de lamskoteletten met de spinazie-gratin.


6 enkele lamskoteletten
250 gram diepvries spinazie à la crème
1 ei
1 dl crème fraîche
75 gram geraspte belegen kaas
zout
peper
4 eetlepels olijfolie + olie voor het invetten
750 gram aardappelschijfjes
1 teentje knoflook
2 takjes munt

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden)

    Home            Recepten           Zoeken             Links