Recept voor Lamshaasje met jeneverbessensaus


Verwarm de oven op 225°C. Doe de fond met de madeira en de bessengelei in een pan met dikke bodem en kook dit mengsel op hoog vuur in tot er ± 5 dl over is. Voeg dan 2 theelepels van de jeneverbessen toe en laat het mengsel verder tot ± 3 dl inkoken; haal de pan van het vuur en zet de saus weg. Bestrijk de haasjes met de olijfolie, bestrooi ze met de rest van de gekneusde jeneverbessen en leg ze in een braadslee. Braad de haasjes 12 minuten op de middelste richel van de oven. Zet de oven dan open en laat de haasjes daarna nog 10 minuten onder in de oven staan. Snijd elk haasje in 8 plakjes, leg die op een voorverwarmde schaal, dek ze af en houd ze warm. Ontvet de braadjus en roer wat er overblijft door de saus. Warm de saus door, giet een gedeelte over het vlees en geef de rest er apart in een sauskom bij.. Serveer direct.


2 uitgebeende lamslendestukken
1 liter bruine fond
3 dl madeira
4 theelepels bessengelei
4 theelepels jeneverbessen
1 eetlepel olijfolie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links