Recept voor Lamsgehaktbrood met appel en havervlokken


Verwarm de oven voor op 190°C. Vermeng alle ingrediënten in een grote schaal en doe de massa over in een ingevette cakevorm. Bak het gehaktbrood in een open schaal 50-55 minuten of tot het van de rand van de vorm loslaat. Neem het brood uit de vorm en giet het vrijgekomen vet in een bakje. Laat het brood voor het aansnijden 10 minuten rusten.


1 kg (mager) lamsgehakt
100 gr havervlokken
1 fijngesneden middelgrote ui
1 geschilde, ontpitte en kleingesneden kleine zure appel
2 geschrapte en fijngeraspte middelgrote wortelen
11/4 dl melk of cider
2 losgeklopte eieren
1 theelepel zout
1/3 theelepel zwarte peper
1/3 theelepel gedroogde rozemarijn
1/3 theelepel gedroogde tijm
1/3 theelepel gedroogde salie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links