Recept voor Lamscurry 2


Pel en snipper de ui en de knoflook. snijd de ham en het lamsvlees in blokjes. Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui en de knoflook in ± 2 minuten zachtjes glazig. Roer er de ham, de tomaatblokjes, de tijm, de piment, het kaneelpoeder, zout en peper door en bak alles afgedekt zachtjes ± 3 minuten. Voeg het lamsvlees toe en bak het ± 5 minuten zachtjes mee. Verkruimel er het bouillontablet boven en roer er 2 dl water, de santen en de crème fraîche door. Breng het al roerend aan de kook en stoof het lamsvlees in ± 30 minuten zachtjes gaar. Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngeknipte peterselie.


1 ui
3 teentjes knoflook
1 dikke plak (lams)ham (±
100 gr)
600 gr lamsboutschijven
25 gr boter
1/2 blikje tomaatblokjes (netto 500 gr)
2 theelepels tijm
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel kaneelpoeder
zout, peper
1/2 kippenbouillontablet
30 gr santen (zakje, Conimex)
3 eetlepels crè
me fraî
che
2 takjes peterselie
1 eetlepel citroensap

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links