Recept voor Lamscurry 1


Snijd het vlees in stukken. Schil de aardappel, was hem en snijd hem in stukken. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit de olie in een braadpan, braad het vlees al omscheppend ± 5 minuten en schep het dan op een bord. Fruit de ui ± 2 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook en de Kerrie Djawa toe en bak het ± 2 minuten. Voeg de santen, de yoghurt (op kamertemperatuur) en de aardappel toe, verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het vlees weer toe. Laat de lamscurry afgedekt in ± 30 minuten gaar stoven. Breng op smaak met zout en peper. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in ± 5 minuten beetgaar en laat uitlekken. Maak op een schaal een broccolirand en schep de lamscurry er middenin.


600 gr lamsvlees
1 grote aardappel (±
150 gr)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels (zonnebloem)olie
3 theelepels Kerrie Djawa (30 gr, Conimex)
1 zakje santen (30 gr, Conimex)
11/2 dl volle yoghurt
1 kruidenbouillontablet
zout, peper
500 gr panklare broccoliroosjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links