Recept voor Lamsbout in bockbiermarinade


Pel de knoflook en snijd deze in langwerpige reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Maak in de lamsbout op verschillende plaatsen inkepingen. Steek daar de reepjes knoflook, de jeneverbessen en de kruidnagelen in. Leg de lamsbout in een schaal en schenk het bockbier en de port erover. Leg de uien in het vocht. Laat het vlees minstens 2 uur in de koelkast marineren (draai het vlees zo af en toe om). Verwarm de oven voor op 225°C. Haal de lamsbout uit de marinade, strooi de gemalen peper erover en verpak de lamsbout in ontbijtspek. Bind het spek vast met rolladetouw. Leg de lamsbout in een braadslee, schenk dan de marinade rondom en braad het vlees 20 minuten. Verlaag dan de temperatuur tot 150°C en braad nog 11/2 uur door. Bedruip het vlees regelmatig met het vocht. Zet de oven uit en laat de lamsbout een kwartier rusten. Haal de braadslee daarna uit de oven. Snijd de lamsbout in plakken. Zeef de jus en breng deze op smaak met zout, peper en een scheutje rode port. Lekker met gebakken rijst en spinazie.


4 teentjes knoflook
2 witte uien
11/2 kg lamsbout
10 jeneverbessen
4 kruidnagelen
33 cl bockbier
1 dl rode port
versgemalen peper
250 gr ontbijtspek
zout

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links