Recept voor Kwarktaart


Meng voor het deeg de bloem met de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout. Schep als een bergje op het werkvlak en maak er een kuiltje in. Schep daarin de boter en het ei. Meng eerst boter en ei en merg er daarna de bloem door. Kneed het deeg zo min mogelijk. Vorm een bal van het deeg, druk die plat en verpak hem in plastic folie. Leg het verpakte deeg minstens 1 uur in de koelkast, maar liever nog een hele nacht. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bleek daarmee een ingevette vorm. Prik vervolgens gaatjes in de bodem. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast. Bak daarna de bodem blind. Leg hiervoor een stukje bakpapier op de bodem en doe daar wat peulvruchten op. Bak eerst 10 minuten met steunvulling en daarna 10 minuten zonder vulling. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap er met de botte kant van een mes de zaadjes uit. Roer ze in een kom met de suiker, de 2 losgeklopte eieren en de melk door de kwark. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel ze voorzichtig door het kwarkmengsel. Schep het mengsel in de taartbodem en schuif de vorm 45 minuten in de hete oven. Garneer de afgekoelde taart met vruchten of vruchtenvulling.


170 gram bloem
40 gram witte basterdsuiker
zakje vanillesuiker
5 gram zout
115 gram zachte boter, in blokjes
1 ei
peulvruchten voor het blindbakken
Vulling:
1 vanillestokje
40 gram witte basterdsuiker
2 eieren
4 dl melk
500 gram kwark
6 eiwitten
snufje zout
taartfruit

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links