Recept voor Kruidige vleessoep


peper, oregano en geperste knoflook in vijzel stuk wrijven.
wortel in dunne plakjes snijden.
ui in dunne ringen snijden.
prei in dunne ringetjes snijden.
selderie (alleen blad) grof snijden.
in pan olie verhitten.
poulet snel aanzetten en direct pepermengsel toevoegen.
Vlees blijven doorroeren totdat het rondom is dichtgeschroeid.
Vuur lager zetten.
Daarna ui, wortel, en laurierblad toevoegen en kort mee laten sudderen.
Bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
helft van de prei en helft van de selderie toevoegen.
op laag vuur met gesloten deksel 2,5 uur laten koken, af en toe doorroeren
tot slot rest prei en selderie 1 minuut meekoken.


3 ons runderpoulet
1 dunne prei
1 wortel (waspeen)
1 middelgrote ui
3/4 eetlepel zwarte peperkorrels
1 eetlepel oregano
2 teentjes knoflook
1 laurierblaadje
40 ml olijf olie
1 liter goede runderbouillon
bos selderie


Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken:

pittige vleessoep met mediterane smaak

opdienen en brokken stokbrood erbij serveren
lekker met goed gekoelde retsina

Hans

    Home            Recepten           Zoeken             Links