Recept voor Koolvis-groenteschotel uit de oven


Schil de aardappels en snijd ze in de lengte in plakken. Kook de aardappels in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de courgette in plakken. Snijd de plakken vis in tweeŽn. Laat in een pannetje de boter zachtjes smelten. Kook ondertussen water voor het visbouillontablet. Roer de bloem er door heen en laat het ca. 1 minuut zachtjes bakken. Schenk de bouillon er bij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Voeg ongeveer een kwart van het zakje geraspte kaas toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet een beetje van de saus in de ovenschaal. Leg achtereenvolgens de aardappel, courgette, vis en de tomaat op elkaar. Giet de saus er over. Strooi de rest van de kaas over het geheel. Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.


3 grote aardappels
1 grote courgette
1 pak diepvries koolvisfilet, ontdooid! (400 gram)
50 gram boter
50 gram bloem
350 ml visbouillon (van tablet)
150 gram geraspte kaas
4 tomaten, in plakken

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: ovenschaal (ingevet).

    Home            Recepten           Zoeken             Links