Recept voor Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees


Maak de aardappelen en de koolraap schoon, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken. Verhit de boter in een koekepan en bak het shoarmavlees al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar. Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de uiringetjes, de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper.


500 gr aardappelen
500 gr koolraap
zout, peper
4 bosuitjes
200 gr veldsla
25 gr boter
300 gr shoarmavlees
3/4 dl gezeefde tomaten
1 theelepel bouillonpoeder

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links