Recept voor Konijn op zijn Limburgs


Snijd het gewassen konijn in stukken. neem een schone kom of emmer. Vul deze met half azijn half water. doe hierin twee gesneden uien, 10 kruidnagel, 10 jeneverbessen (in handdoek stuk slaan)5 laurierbladeren. 1 nacht laten trekken. Het geheel afdrogen en insmeren met appelstroop beetje zout en peper en aanbraden in ruim boter tot alles bruin is. Alles uit de pan halen en 1/2 peperkoek zonder korst verkruimelen in de pan en al roerend laten smelten. Nu enkele eetlepels rode wijn toevoegen om het geheel vloeibaar te maken. Laat er vervolgens 50 gram chocolade in smelten. Nu alle stukken konijn terug in de saus doen en laten sudderen op laag vuur tot het vlees van de botten loslaat. Zo lekker heeft u nog nooit konijn gegeten


1 groot konijn
azijn
appelstroop
50 gramchocolade
rode wijn
1/2 peperkoek
2 uien
10 jeneverbessen
10 kruidnagel
5 laurierbladen
peper
zout
bakboter(croma)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Heel lekker recept, is veel werk maar dat proef je er dan ook aan af. In Limburg spreek je konijn uit als knien. Natuurlijk het lekkerst met aardappelkroketjes en spruitjes en een goede bordeaux (haut medoc) Fam. van Wylick

    Home            Recepten           Zoeken             Links