Recept voor Konijn met spekjes


Snijd het spek in dobbelsteentjes. Braad de spekjes op een hoog vuur snel aan en laat ze vervolgens zachtjes in het spekvet bruin bakken. De uitgebakken spekje apart leggen. Verdeel het konijn in stukken. Verhit het spekvet en braad het konijn op een een flink vuur bruin. Beweeg het vlees, bestrooi het met de bloem en bevochtig het vlees met de witte wijn en de bouillon. Voeg de champignons, peterselie, bieslook, fijngeneden sjalotjes, knoflook en de kruiden toe. Verwijder de konijnenlever en houd deze apart. Voeg naar smaak peper en zout toe. Dek het konijn af en laat het op een zacht vuur 1 uur stoven. Voeg vervolgens de olijven toe en laat het nog eens ca. 30 minuten stoven. Maak de konijnenlever fijn en voeg dit aan de saus toe. Bind het geheel met de eierdooiers. Voeg de spekjes toe. Roeren zonder te laten koken! Warm opdoen. Eet smakelijk!


konijn van 1,5 kilo
1 soeplepel bloem
1 dl droge witte wijn
2 dl bouillon
bakje champignons
2 sjalotjes
1 takje peterselie
bieslook
1 teentje knoflook
tijm
rozemarijn
salie
laurier
200 gram zwarte olijven
2 eierdooiers
zout
peper
olie
250 gram gerookt spek


Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur

    Home            Recepten           Zoeken             Links