Recept voor Kipsate voor de barbecue


Vlees: Snij de kipfilet in blokjes Laat het minimaal 6 uur marineren Rijg ze aan het stokje Rooster ze op een zacht vuurtje gaar De saus: Maak het potje satesaus klaar zoals het op de verpakking staat. Voeg de kerriepoeder, geperste knoflook, fijn gesneden ui en ketjap toe. Verdun de saus met een scheutje melk Laat lekker pruttelen Als het te dik wordt kan je het weer verdunnen met water of melk.


Het vlees:
Sate-stokjes
Kipfilet
potje javaanse satemarinade van Go-tan
De saus:
potje sate saus
kerriepoeder
knoflook
ketjap
melk

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Hoe langer je het marineert, he lekkerder het vlees wordt. De saus maak je pittiger met wat sambal. Met warm stokbrood en salade. Prima voor bij een barbecue.

    Home            Recepten           Zoeken             Links