Recept voor Kipragout met rijst


Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking. Doe een halve liter warm water met zout in de pan. Leg de kipfilets in het water en doe de bouillonblokjes erbij. Breng het zonder deksel aan de kook. Laat de kipfilets ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de kipfilets uit het water en leg ze op een bord. Schep met een pollepel 4 dl van het kookwater in een maatbeker en zet dit even apart. Gooi de rest van het water weg. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Zet de pan weer op het gas en doe de olie er in. Schep de champignons in de pan en bak ze ongeveer 3 minuten. Strooi de bloem erover en roer alles goed doorelkaar. Giet er 4 dl vocht bij en blijf met de garde roeren tot het kookt. Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Doe de blokjes bij de ragout. Voeg peper toe en roer goed. Strooi een beetje peterselie over de ragout. Serveer de rijst en de ragout apart.


400 gram kipfilet
250 gram champignons
olijfolie/zonnebloemolie
1 grote eetlepel bloem
2 bouillonblokjes
4 dl water
zout
peper
400 gram zilvervliesrijst
1 liter water
peterselie (diepvries)

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Lekker met doperwtjes.

    Home            Recepten           Zoeken             Links