Recept voor Kippenlevertjes met Rijst


Lever: Lever in ruime hoeveelheid water circa 10 minuten gaar koken, afscheppen, in kleine blokjes snijden en wassen. Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Vervolgens Snesie Foroe en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 10 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken; de laatste 3 minuten kouseband,paprika en selderij toevoegen. Zout naar smaak toevoegen. Rijst: Bereid de rijst volgens bereidingswijze van Moksie Alesie en meng de bereide kippenlevertjes door de rijst. Gebakken Banaan, Ei-Sliertjes.


1-2 stuks
Madam Jeanette peper
Kouseband
3 theelepels Exotimex Knoflook
2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
Faja Lobi Pinda-Saté
saus
15 eetlepels olie
2 takken selderij
zout
1/2 ui
1/4 rode paprika
2 theelepels tomatenpuree
350 gram kippenlever

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Voeg tijdens de bereiding van de kippenlevertjes 25 gram aardappelsticks toe. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links