Recept voor Kippenlevertjes met Aardappelsticks (sambal van kippenlever)


Lever in ruime hoeveelheid water circa 10 minuten gaar koken, afscheppen, in kleine blokjes snijden en wassen. Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, daarna lever toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Vervolgens Snesie Foroe en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen en 10 minuten met gesloten deksel op zacht vuur koken; de laatste 3 minuten de aardappelsticks toevoegen en voorzichtig omscheppen. Zout naar smaak toevoegen. Voor andere Surinaamse bijgerechten, klik op Bijgerechten.


3 theelepels Exotimex Knoflook
Faja Lobi Pinda-Saté
saus
2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
1-2 stuks
Madam Jeanette peper
handjevol
Aardappelsticks (frietsticks)
1/2 ui
1/4 rode paprika
2 theelepels tomatenpuree
350 gram kippenlever
15 eetlepels olie
2 takken selderij
zout

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: De kippenlevertjes kunnen ook worden gebruikt bij o.a. Nasi Goreng, Tjauw-Min, Macaroni, B.B. met R., Spaghetti. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links