Recept voor Kippenbouten met tomatensalsa


recept Kippenbouten met tomatensalsa Wrijf de kippenbouten in met het citroenzout. Snijd de bouten op een paar plaatsen in. Steek er enkele stukjes dragon in. Besprenkel de ovenschaal met rode peperolie. Maak de groenten en mango schoon, snijd ze in grove stukken en verdeel ze over de bodem van de schaal. Bestrooi de salsa met wat zout. Leg de kippenbouten op de salsa en braad het gerecht in ca. 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Bestrooi het gerecht met basilicum en serveer het met de aardappelpartjes.


1 citroen
1/2 eetlepel zeezout
5 kippenbouten
2 takken dragon
Salsa:
scheut rode peperolie
5 vleestomaten
1 gele paprika
2 rode uien
1 mango
zout
2 takken basilicum
Aviko aardappelpartjes met schil (vriezer)

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 180 graden. Extra nodig: ruime ovenschaal.

    Home            Recepten           Zoeken             Links