Recept voor Kippaella


recept Kippaella Snijd de kip in stukjes. Verhit olie in de pan en bak de stukjes kip op matig vuur snel bruin. Snijd ondertussen de courgette, paprika en ui in stukjes. Maak een halve liter bouillon van blokjes. Haal de kip even uit de pan en zet het even weg op een bordje. Bak de knoflook, ui, paprika en courgette nu op matig vuur ca. 3 minuten. Roer vervolgens rijst, tomaten (met sap) en bouillon erdoor. Dek de pan af. Breng het aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur ca. 40 minuten sudderen tot bijna al het vocht is opgezogen en de rijst gaar is. Roer tot slot de erwten, basilicum, peterselie en kip erdoor. Warm alles nog even op.


1 tl gemalen zwarte peper
300 gram kipfilet
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1 rode of groene paprika
1 courgette
300 gram zilvervliesrijst
1 blik gepelde tomaten (440 gram)
5 dl kippenbouillon
1 klein blikje doperwten
1 el fijngehakt vers basilicum
1 el fijngehakte verder peterselie

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur

    Home            Recepten           Zoeken             Links