Recept voor Kipfilet op grootmoeders wijze


Bak de kipfilets in de boter en breng ze op smaak met peper en zout. (De baktijd van de kipfilet hangt af van de dikte.) Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Snijd de champignons in vieren en laat ze samen met de uitjes en de spekreepjes in het bakvet glijden. Bak dit alles lichtjes gaar. Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat. Klop er op het laatste moment een klontje boter door en breng dit op smaak met peper en zout.


4 kipfilets
1 bakje champignons
125 gram zilveruitjes
125 gram spekreepjes
1 dl bruin bier
2 dl kalfsfond
peper
zout
boter

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Lekker met spinazie en gebakken aardappeltjes. Jaak

    Home            Recepten           Zoeken             Links