Recept voor Kip met basilicum en kokos


Kook de rijst. Saus: doe de kokosmelk, bouillon en currypasta in een pan en breng dit aan de kook. Voeg 1 eetlepel basilicum, 1 theelepel koriander en 2 theelepels gemberpoeder toe. Ongeveer 7 minuten laten koken. Kip: snij de ui fijn en bak die samen met 1 theelepel gemberpoeder. Bak de kip ongeveer 3 minuten al omscheppend mee. Voeg kip en saus bij elkaar en laat dit sudderen en doe ook de peultjes en de fijngesneden lente-uitjes erbij. Ongeveer 5 minuten laten sudderen. Op smaak maken met zout en peper.


2 uien
3 theelepels gemberpoeder
600 gram kipfilet in blokjes
2 dl. ongezoete kokosmelk
ongeveer 1,5 dl. kippenbouillon
0,5 eetlepel milde Indiase currypasta
verse, fijngesneden basilicum
verse, fijngesneden koriander
200 gram peultjes (heel)
3 4 lente-uitjes
1 mok rijst

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Teveel kokosmelk is niet erg: kan de rijst in gekookt worden. Serveren met rijst.

    Home            Recepten           Zoeken             Links