Recept voor Kip en ham in bladerdeeg (pastei)


Bak de dobbelsteentjes kip gaar. Doe de kip met de ham en de maís in een kom. Smelt de boter in een pan en meng er de bloem doorheen. Roer tot dit een gladde massa is. Voeg vervolgens de melk en de bouillon geleidelijk, onder voortdurend roeren toe. Breng het mengsel aan de kook en kook het zachtjes door (ca. 2 minuten) totdat het mengsel glad en dik is. Voeg de Dijonmosterd, de kruiden en peper en zout toe en schenk het over het kipmengsel. Voeg als het mengsel te dik is wat extra melk toe. Verwarm de oven voor op ca. 200˚C. Snijd uit het bladerdeeg een deksel passend op de te gebruiken ovenschaal (schaal van ca. 1 liter). Snijd ook een reep uit voor op de rand van de schaal. Plak de reep met wat water op de rand van de schaal en schep daarna de vulling in de schaal. Leg nu het deksel van deeg over de schaal en maak gebruik van een speciaal schoorsteentje om het deeg boven de vulling uit op te lichten of maak een snee in het midden van het deegdeksel. Druk het deksel goed vast op de rand van de pastei. Bestrijk het deksel met ei en bak de pastei in ca. 25 minuten tot deze mooi goudbruin van kleur is.


1 kilo kipfilet in blokjes gesneden
175 gram gekookte ham in dobbelsteentjes
100 gram suikermaïs met paprika (blik)
25 gram boter
3 eetlepels bloem
3 dl halfvolle melk
3 dl kippenbouillon
1 eetlepel Dijonmosterd
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte tijm, rozemarijn of marjolein
Zout, peper
Bladerdeeg voor hartige taart (ontdooid)
1 middelgroot ei (losgeklopt)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Weer een handig recept dat van tevoren gemaakt kan worden. het aantal personen dat hiervan kan eten hangt af van het aantal gangen in het menu Lekker met een frisse salade. passie-koken.nl

    Home            Recepten           Zoeken             Links