Recept voor Kerstkoekjes


Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Doe hierin de boter en de suiker. Kneed dit lang en stevig tot een stevige bal. Doe er plastic folie over en leg de bal een half uur in de koelkast. Klop het eigeel een beetje op. Rol het deeg plat (1/2 cm dik) en steek er (kerst)vormpjes uit. Met een kwastje of je vinger smeer je wat eigeel en eventueel wat suiker (kaneel kan trouwens ook!) erover. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 25 minuten in de oven. Bak ze niet te bruin, de koekjes worden nog knapperig tijdens het afkoelen.


125 gram bloem
snufje zout
50 gram poedersuiker
80 gram boter op kamertemperatuur
10 gram vanillesuiker
1 eigeel
suiker voor op de koekjes

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Verwarm de oven voor op 180 graden. Gerda

    Home            Recepten           Zoeken             Links