Recept voor Karbonades in sojasaus


Snijd de karbona des in repen van ongeveer 1 cm Zet ze op met zoveel water dat het vlees ongeveer 3/4 onder staat. Voeg de nootmuskaat, kruidnagelpoeder, sambal, ketjap en citroensap toe Breng het geheel aan de kook. Laat het vlees op laag vuur 10 minuten sudderen. Haal het vlees uit de pan, laat het goed uitlekken en dep het droog. Verhit olie in een koekepan en bak daarin de plakken vlees bruin en knapperig. Strooi er op het laatst het paneermeel over en laat dit even meebakken.


4 haaskarbonades zonder been
1 theelepel geraspte nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel sambal oelek
4 eetlepels ketjap manis
sap van 0,5 citroen
2 eetlepels paneermeel

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links