Recept voor Kalkoen met bloemkool en broccoli


Snijd de kalkoenfilet in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Maak de broccoli en de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Bak het vlees in wat olie al omscheppend bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Fruit de ui. Voeg de bloemkool toe en bak deze in 5 minuten. Steeds omscheppen. Schep de broccoli door de boemkool en bak ze 3 minuten mee. Voeg het vlees en de mosterd toe en verwarm het al omscheppend. Schenk de wijn bij het mengsel en breng het aan de kook. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.


400 gram kalkoenfilet
1 ui
300 gram broccoli
1 kleine bloemkool
peper
zout
1,5 eetlepel plantaardige olie
2 theelepels (grove) mosterd
0,5 - 1 dl witte wijn

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Te veel witte wijn kan in dit gerecht overheersen! Serveren met aardappels.

    Home            Recepten           Zoeken             Links