Recept voor Kalfsfricassee


Verhit de olijfolie in een zware pan op een matig vuur. Doe er de blokken vlees in en bak die in ongeveer 10 minuten onder af en toe omscheppen rondom bruin. Strooi de bloem over het vlees en giet er de wijn bij. Draai het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat het geheel vervolgens circa 10 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg de ui, wortel, selderij en bouilon toe en schep goed om. Doe het deksel er weer op en laat alles 1 1/2 uur stoven. Voeg als de inhoud te droog wordt wat water toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het citroensap en de rasp toe, roer goed om en bestrooi met de peterselie. Doe het kalfsvlees over op een schaal en dien op.


4 el koudgeperste olijfolie
900 gram kalfsvlees sucadestuk, in blokjes van ca. 3 cm
1 eetlepel bloem
3 dl droge Witte wijn
ui, gesnipperd
1 wortel, geschraapt en gehakt
1 stengel bleekselderij, bijgesneden en gehakt
3 dl lichte vleesbouillon
zout
versgemalen zwarte peper
het sap en de geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels gehakte peterselie

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Stefan

    Home            Recepten           Zoeken             Links