Recept voor Kabeljauw met tomaat uit de oven


Besprenkel de kabeljauwfilets met citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Snipper de ui. Verkruimel de sneetjes brood. Schep de ui, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olie door het broodkruim. Tomaten inkruisen en onderdompelen in kokend water en ontvellen. Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrijk de ovenschaal met olie en leg de kabeljauwfilets er in. Schep de blokjes tomaat op de vis en druk het stevig aan. Broodkruimmengsel erover verdelen. Besprenkel de rest van de olie erover. Laat de vis in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en net gaar worden.


600 gram kabeljauwfilet
1 el citroensap
zout
peper
1 kleine rode ui
3 el Italiaanse kruiden (diepvries)
2 sneetjes oud wit brood
3 el olijfolie
2 rijpe trostomaten

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: lage ovenschaal. Lekker met gebakken aardappels en een groene salade.

    Home            Recepten           Zoeken             Links