Recept voor Kaasburgers


Verkruimel het brood in de keukenmachine. Houd 8 basilicumblaadjes apart, snijd de rest fijn. Meng in een kom de helft van het broodkruim met de zuivelspread, geraspte kaas, fijngesneden basilicum, 1 ei en wat peper tot een homogene massa. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Klop het resterende ei los in een diep bord. Haal de kaasburgers een voor een door het ei en daarna door de rest van het broodkruim. Druk het broodkruim goed aan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasburgers in 2-3 minuten per kant goudbruin. Rooster de sneden brood onder de hete ovengrill in 3 minuten goudbruin. Leg 4 sneden brood op 4 borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de kaasburger, garneer met de plakjes tomaat en de achtergehouden blaadjes basilicum. Leg de resterende 4 sneden brood erop en serveer direct. Lekker met tomatenketchup.


4 sneetjes oud witbrood, zonder korst
1 zakje verse basilicum (15 gram)
1 bakje zuivelspread bieslook (150 gram)
150 gram geraspte belegen kaas
2 eieren
25 gram boter
8 sneden bruinbrood (pain de boulogne)
1/2 zak rucola (sla, a 75 gram)
4 tasty tom tomaten, in plakjes
keukenmachine

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Verwarm de ovengrill voor.

    Home            Recepten           Zoeken             Links