Recept voor Javaanse gehaktballetjes


Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei. Meng er vervolgens de ketjap door en voeg de uisnippers, de sambal, de trassi, het kerriepoeder en de suiker toe. Meng alles goed door elkaar. Vorm kleine balletjes van het gehakt en zet deze een uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm olie in een koekepan, voeg de gehaktballetjes toe en bak deze aan alle kanten bruin. Zet het vuur laag en laat de balletjes in ongeveer tien minuten gaar worden. Keer ze daarbij van tijd tot tijd.


500 gram gehakt halfom
1 Ui
1 theelepel sambal oelek
1 mespunt trassi
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel javaanse suiker of 2 theelepels bruine suiker
1 ei
4 eetlepels ketjap benteng

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links